17 Ekim 2007

PEYNİRLİ POHAÇA



Malzemeler :
•1 paket margarin
•1 su bardağı yoğurt
•1 paket kabartma tozu
•1 tatlı kaşıgı şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 yumurta
•200 gr beyaz peynir
•yarım demet maydonoz
•susam,çörekotu
•3 su bardağı un

YAPILIŞI :
•Oda sıcaklığındaki margarini geniş bir
kap içinde yoğurtla birlikte yoğurun.

•Bu karışıma un,kabartma tozu,şeker ve
tuz ilave edilir.Hamur kulak memesi
yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur
ve 10-15dk dinlenmeye bırakılır.

•Başka bir kapta beyaz peynir,yumurtanın
beyazı ve kıyılmış maydonoz karıştırılır.

•Hamur küçük toplar halinde istenilen sayıya
bölünür.Oluşan hamur topları tek tek bas-
tırılarak yuvarlak biçiminde açılır.İçine
hazırlanan malzemeden konur ve yarım ay
şeklinde kapatılır.

•Üzerine yumurta sarısı sürülür ve isteğe
bağlı susam,çörekotu serpilir.

•Yağlanmış tepsiye dizilir.180derecelik
fırında 20-25dk pişirilir.

AFİYET OLSUN…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

pohaçalar harika görünüyor.ellerinize sağlık