Malzemeler :
•2 yemek kaşığı sıvı yağ
•2 yemek kaşığı salça
•1 çay bardağı tarhana
•1 tatlı kaşığı nane
•5 bardak su
•Et suyu veya 1 tane et bulyon
•1 tatlı kaşı tuz
Yapılışı :
• 1 bardak tarhana küçük bir kasede sıcak
suyla birlikte 10 dk bekletilir.
• Tencereye sıvı yağ,salça ve nane eklenir
ve salça pembeleşinceye kadar karıştırılır.
• Tencereye tarhana ,su ve varsa et suyu
yoksa et bulyon ilave edilir.
• Çorba kaynayana kadar tarhana topaklaşmasın
diye yavaş yavaş karıştırılır.
• Kaynadıktan 10dk sonra ocaktan alınır ve
servis edilir.
AFİYET OLSUN…
17 Ekim 2007
TARHANA ÇORBASI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
cok severım tarhanayı ama görduğum kadarıyla sız benden farklı yapıyorsunuz.. elınıze sağlık..
sevgıler
fıdan
sevgili fidaneli,ziyaretinizden ve yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim.herzaman beklerim :)))
Yorum Gönder