21 Şubat 2008

Peynirli Börek




Uzun bir aradan sonra acemi işi bannerim ve canım
annemin(kayınvalidemin) harika tarifiyle aranızdayım.
Bloglarını takip ettiğim ama son zamanlarda yorum
bırakamadığım bütün arkadaşlarıma burdan sevgilerimi
gönderiyorum..


Malzemeler :
•3 yumurta
•1 kg yufka (6 adet)
•1 çay bardağı su
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 çay bardağı süt
•250 gr beyaz peynir
•Yarım demet maydonoz


Yapılışı :

•Yufka katları arasına sürmek için sıvıyağ,süt,su ve
3 yumurta derin bir kapta iyice çırpılır.

•Peynir çatal yardımıyla ezilip,kıyılmış maydonozla
karıştırılır ve börek harcı elde edilir.

•Katı yağla yağlanmış fırın tepsisine her yufka katına
fırça yardımı ile yumurtalı karışımdan sürülür.Üçüncü
kata gelindiğinde hazırlanan börek harcının hepsi bu
kata her yerine eşit gelecek şekilde yayılır.Kalan
üç yufka katına ve böreğimizin üstünede yumurtalı
karışım sürülür.

•200 derecelik fırında pişirilir.

•Böreğimiz piştikten sonra biraz su serpip fırın tepsimizin
üzerine bez kapatıp bekletirsek daha yumuşak bir börek
elde ederiz.
AFİYET OLSUN…

8 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

gözdecim çok lezzetli bir börek olmuş.kayınvaldenin ellerine saglık sevgiler

EZGi :)) dedi ki...

mimlendin canım kocaman öptüm:)))

Disalce dedi ki...

canım börekte harika bannerinde....hiçde acemi değil..çok güzel olmuş bannerin.....

çok öpüyorum seni..

çınarkurabiye dedi ki...

ezgiim canım çok teşekkürler hem yorumun hemde mimlemen için :)) hemen başlıyorum yazmaya..öpüldün

disalcim canım benim çok teşekkürler beğenmene gerçekten sevindim ::::)) öpüldün

sevgiler
gözde

Adsız dedi ki...

canım çok güzel
ellerine sağlık
sevgiler

ayşegül mutfakta dedi ki...

bannerin hayırlı olsun güzelim. tarifinde benim börekler gibi kayınvalidenin tairflerinden desene :)

çınarkurabiye dedi ki...

yeşimcim çok teşekkür ederim..
öptüüm....

ayşegül canım çok teşekkürler..
evet kayınvalidemden :)) hemen geliyorum o harika bloguna..yine beklerim...

sevgiler
gözde

Adsız dedi ki...

tarif süper, süt özllike kıtır yapıyor. yoğurt yumuşatıyo,fakat piştikten sonra su niye? tüm kıyır kıyır hali gidiyo, nacizane fikrim susuz deneyin:)sevgilerimle NEJLA:)