27 Ocak 2008

Damla Çikolatalı Muffin




Galiba ilk defa bu kadar ara verdim..Eklemek istediğim
o kadar çok tarif birikti ki...Ama dönüşüm böyle güzel
bir muffinle olsun istedim.Bu tarif Pastarda blogu
yazarı sevgili arkadaşım Burçin 'e ait..Gerçekten harika
bir tarif.Ben sadece muffin kağıtları yerine tek kişilik kek
kalıpları kullandım ve kremşantiyle süsledim.Arkadaşıma çok
teşekkür ederim ve onun yaptığı güzel tarifleri denemenizi
tavsiye ederim.En yakın zamanda yeni tariflerle görüşmek
üzere.SICACIK SEVGİLER...


Malzemeler :

•3 yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1 çay bardağı sıvı yağ
•1 su bardağı soğuk süt
•1 tatlı kaşığı tarçın
•2 yemek kaşığı kakao
•Yarım paket kabartma tozu
•1 paket vanilya
•3 su bardağı un
•1 su bardağı damla çikolata


Ara kat ve üstü için :

•1 paket kremşanti
•1 su bardağı süt


Hazırlanışı :

•Yumurta ve şeker, şeker eriyene kadar iyice çırpılır.

•Damla çikolata hariç diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.

•Damla çikolatalar tahta kaşık yardımıyla karışıma eklenir.

•Tek kişilik borcam kek kalıplarının yarısına paylaştırılır.

•180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.

•Soğuyan kekler eşit iki parçaya ayrılır.

•Tarife göre yapılmış kremşanti kekin ara katına ve üzerine
sürülür.İsteğe göre antepfıstığı veya çikolata parçalarıyla
süslenir.

AFİYET OLSUN…

17 Ocak 2008

İYİKİ DOĞDUN BİTANEM...



CANIM,SEVDİĞİM,YÜREĞİM

Bu duvarlar yetmiyor bizi ayırmaya bilesin...
Bu parmaklıklar, bu demir kapılar, bu hava, inan...
Bazen bir yumrukta yıkacak kadar güçlü,
Bazen bir serçe kadar güçsüzsem, bir nedeni vardır...
Hangi zorluğu yenmemiş insanoğlu.
Hele taşıyorsa içinde bu insanca sevgiyi.
Güzel günler zorlu duraklardan geçer sevdiğim.
Damla damla birikiyor insan.
Damla damla sevgili...
Bir gün akıp gideceğiz hayata...
Duvarlar yıkılacak, açılacak bütün kapılar bilesin.
Benim yüreğim sensin şimdi, seni vurur durur...
Ve yine damla damla çoğalıyorsun içimde.
Yılmaz Güney

Bitanem 4 senelik birliktelik ve 6 aylık
nişanlılık döneminde,benimle olduğun her an
için,,en kötü anlarımda bile yüreğimi ısıtan
gülüşün için,,herzaman arkamda dimdik durduğun
için sana defalarca teşekkür ederim...
SENİ ÇOK SEVİYORUM HAYATIMIN ANLAMI...
İYİKİ DOĞDUN VE İYİKİ YANIMDASIN...

11 Ocak 2008

Sobelendiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim :))

Sevgili arkadaşım kibele'nin mutfağı yazarı Banu'cum sobelemişşşşşşşşşşşş beniiiii :)))
canım çok teşekkürler hemen başlıyorum yazmaya..

1.Blogda yazmaya ilk defa nasıl başladım?

İhtiyaç duydukça yemek bloglarını zaten
takip ediyordum.Başlamamsa bir anlık oldu.
Ama iyi oldu hem öğreniyorum hem de
öğrendiklerimi herkesle paylaşıyorum.

2.Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide
olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa
içimden geldiği gibi mi yazıyorum?

Genelde pratik ve herkesin yapabileceği
tarifler olmasına özen gösteriyorum..
Kesinlikle denediğim ve memnun kaldığım
tarifleri ekliyorum.Yazı kısmına gelince o an
içimden gelenleri yazıyorum.Uzun yazılar
yazmayı pek tercih etmiyorum..

3.Blogda yazmak için gün içinde bazı şeylerden
feragat ediyor muyum?

Şuan işsiz olduğum için :(( pek yaşamıyorum
bu sorunu..Zaman buldukça yazmaya çalışıyorum.

4.Blogda yazmak benim için eğlenceli bir
uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden
zorunlu bir hal almaya başladı mı?

Hayır asla zorunlu bir hal almadı..
Burada olmaktan,yeni kişiler tanımaktan,
yazdıklarımın okunuyor olmasından mutluyum..

5.Blogda yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?

Keyif aldığım sürece yazmaya devam edeceğim..


bende sanalkadraj yazarı Duyuşen ve
yenitadlar yazarı Nurcan arkadaşlarımını davet ediyorum..sobelendinizzzzz...

09 Ocak 2008

ISPANAKLI PASTA



Özellikle renginden dolayı benim çok hosuma
gidiyor bu pasta.Kimseye söylemezseniz ıspanaklı
olduğunu tahmin bile edemezler :)) bende ilk
yediğimde antep fıstıklı sanmıştım..Tavsiye ederim
gerçekten güzel bir pasta...

Malzemeler:
•3 yumurta
•1 su bardağı şeker
•1 çay bardağı sıvı yağ
•2 su bardağı un
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu
•1 su bardağı robottan çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı

Ara Kat İçin Kreması :
•2 su bardağı süt
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı tozşeker

Üstü ve Kenarları İçin:
•1 paket kremşanti
•1 su bardağı süt



Hazırlanışı :
•Ispanakları yıkayıp robottan çok ince olana
kadar çekin.Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya
kadar mikser yardımıyla çırpın.Sıvıyağ, un,
kabartma tozu,vanilya ve ıspanakları ekleyip
karıştırmaya devam edin.Yağlanmış kalıba döküp,
175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

•Süt,un ve şekeri orta ateşte muhallebi kıvamına
gelene kadar karıştırarak pişirin.

•Kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayın ve
10dk buzdolabında bekletin.

•Kekimiz soğuyunca ikiye kesip üzerini süslemek
için içinden ince kek parçaları kesip ayırın.
Arasına muhallebiyi güzelce yayın isterseniz
çekilmiş antepfıstığı veya damla çikolata da
serpiştirebilirsiniz. En son üzerini ve
kenarlarını kremşanti ile iyice kaplayarak
robotta çektiğimiz kekin iç parçalarıyla
süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Sobelendiiiiiim :))))

Sevgili arkadaşım sanalkadraj yazarı Duyuşen'cim sobelemiş beni :)) teşekkür ederim canım memnuniyetle katılıyorum..

.....olsam olsam ne olurdum?

yemek olsam ne olurdum?
yemek değil ama olsam olsam bol çikolatalı,kremalı
kocaman bir pasta olmak isterdim..sonrada bu ayın
17'sinde nişanlıma gitmek isterdim :))

müzik aleti olsam ne olurdum?

kesinlikle yan flüt olmak isterdim.çünkü asla
karamsarlık yoktur sesinde..özgürlüğü, aşkı,
ilkbaharı, kuşların cıvıltısını,sevinç ve mutluluğu
müzikle anlatan en güzel çalgıdır bence..

aylardan hangisi olurdum?
Doğduğum ay olduğu için Ağustos ve hayatıma en
büyük anlamı kazandırdığı için Eylül olmak isterdim.

ayakkabı olsam ne olurdum?


minicik ayakların,sevimli ayakkabıları olmak
isterdim..bu kadar sevimli ayakkabılar dururken,
pek tercih edemiycem büyük ayakkabı olmayı :))


kıyafet olsam ne olurdum?
özellikle bu karlı havalarda bizi sımsıcak
tutacak beyaz bir atkı olmak isterdim..

kıslaaaaar sobelendiniz :))) sıra sizde
bende sevgili arkadaşlarım Ezgi ve Banu'yu sobeliyoruum.

03 Ocak 2008

Yeni Yılı Karşılarken..



Canım annemle (kayınvalidemle) hazırladığımız
yeniyıl masamız...Herşey gerçekten çok güzeldi
ellerine sağlık annemin...O anki koşuşturmadan
dolayı güzel resimler çekemedim malesef :(
Hatta yemek sonrası için yaptığım tiramisünün
bile resmini çekemedim :( artık başka sefere...

Nişanlım,kardeşim,kuzen ve arkadaşlarımızla
gerçekten güzel bir akşam geçirdik..Tombala
kısmı baya eğlenceliydi :) tavsiye ederim :)

Herkesin yeni yılını tekrar kutlarım.
Sağlıklı,mutlu ve bol kazançlı bir yıl dilerim..





Çiğ Köfte



Malzemeler
500gr.sinirsiz dana kıyması
2 su bardağı ince bulgur
4 çay kaşığı acı kırmızı biber
2 çay kaşığı kimyon
2 çaykaşığı tuz
Karabiber
1 soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
10 ad.taze soğan
1 demet maydonoz
5 çay kaşığı sumak
yarım fincan sıvıyağ
1 limon

Yapılışı
Kıyma,rendelenmiş soğan,bulgur,kırmızı
biber,kimyon,tuz,karabiber ara sıra su
serpilerek iyice yuğrulur.Biber salçasıda
katılarak yuğurmaya devam edilir.Küçük
parçalar halinde köfteler yapılarak tabağa
dizilir.Taze soğan,maydonoz ince ince doğranır.
Sumak,sıvı yağ,tuz ve limon suyu elenerek
karıştırmaya devam edilir.Salata ve marulla
servis edilir.

Fırında Tavuk



Kayınvalidemin yaptığı harika tavuklar...

Yaprak Sarması



Canım annemin (kendi annemin) yaptığı yaprak
sarması çok lezzetliydi annecim ellerine sağlık..
Tarifi daha sonra ekliycem.

Rus Salatası



Yaptığım rus salatası,oldukça kolay bi tarif..

Malzemeler
2 kavanoz hazır garnitür(havuçlu-bezelyeli)
2-3 adet salatalık turşusu
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
2 kavanoz garnitür iyice süzülür.Derin bir
kaba alınır.Kare şeklinde doğranan salatalık ve
diğer malzemeler eklenir iyice karıştırılır.
Servis edilir.


Peynirli Börek



Kayınvalidemin yaptığı harika peynirli börek..
Tarifinide en yakın zamanda yayınlıycam.