27 Mart 2008

Elma Dilimli Patates



Uzun zamandır yaşadığımız bazı sağlık sorunlarından
dolayı blogumla pek ilgilenemedim.Ama sıkıntılı günler
geride kaldı artık buralardayım :)) veee bu güzel tarifi
vermeye başlıyorum.Ben pek kekik seven biri olmadığım
için bu patatesleri sade yemeği tercih etsemde böylede
harika oldu.Özellikle baharat seven herkese,kahvaltıda
veya yemeklerin yanında tavsiye ederim.

Malzemeler :
1 adet fırın poşeti
4-5 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kekik
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber

Yapılışı :
Patatesleri kabuklu kullanacağımız için iyice yıkayın,
gerekirse(fırça veya süngerle)fırçayın ki üzerinde toz ve
toprak kalmasın.Elma dilimleri şeklinde parçalara ayrılır.
Bunun en kolay yolu patatesleri önce 4'e,sonra her parçayı
2'ye bölmektir.

Derin bir kapta diğer malzemelerle harmanlayın.

Fırın poşetine 1 kaşık un veya nişasta koyup ağzını kapatıp
çalkalayın.Patatesleri poşete koyup ağzını bağlayın ve çatal
yardımıyla poşeti birkaç yerden delin.200 derecelik fırında
30-35dk kadar pişirip sıcakken servis edin.
Afiyet olsun...

7 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

SÜPER OLMUŞLAR ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
BU ARADA GEÇMİŞ OLSUN HOŞGELDİN SEVGİLER BAYY

Aynur dedi ki...

Gecmisler olsun efendimm iyisiniz simdi insallahhhhhh...

ellerine saglik nefis bi tad dir eminim ama ben yiyemem sanirim:) cunku niyee? Nerde okuduysam diyet icin patates yemeyin diyor bende diyetteyim.ben eskiden patates bisey yapmaz diye haslar yerdim.demek yaniliyomusum.nisastasi sanirim epey bi kalorilimidir nedirse:)

yiyenlere afiyetler olsun

www.aynurdantarifler.blogspot.com

EZGi :)) dedi ki...

gözdeciğim çok geçmiş olsun canım.patates enfes görünüyor mutlaka denenecek çünki ben elma dilimli patatesi çok daha fazla severim ellerine saglık canım benim kocaman sevgiler

Adsız dedi ki...

Bu patatesi ben de yaparım ve kızartmadan daha çok severim. Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Ayrıca geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sevgiler...

Disalce dedi ki...

çok severim...sık sık yaparım....

bayılırım hatta....arkadaşlarla kahvaltı yaparken mutaka olur bu...

ellerine sağlık nefis görünüyor...

Adsız dedi ki...

canim çok geçmis olsun, insallah simdi iyisindir, enfes olmus bu patatesler çok severim ellerine saglik canim mutlu bir hafta sonu dilerim

çınarkurabiye dedi ki...

meleğimm çok teşekkür ederim....
öpüldün kocaman..

aynurcum aslında benimle ilgili değil aile içi biriyle alakalıydı ve ben bir süre üzerime çöken psikolojiyi atamadım :( ama şimdi gayet iyiyim :)) canımcım kızartmaya nazaran çok daha rahat yiyebilirsin bence elma dilimli patatesi çünkü kızartma kadar yağ içermiyor.nişastasının gitmesi içinde patatesleri kesip bir süre suda bekletmek gerekiyormuş..arada
böyle güzel kaçamaklarda yapabilirsin bence :)))) öptüüm

ezgiim çok teşekkürler denemeni tavsiye ederim.ayrıca baharat sevmiyorsan sadede süper oluyorrr..
ben sölediğim gibi kekik sevmiyorum o yüzden herzaman sade tercih ederim :))öptüm canım

dilekcim çok teşekkür ederim.. kızartmaya göre daha sağlıklı olduğu için bende bu patatesleri tercih ediyorum..öptüm bissürü

disall canım çok teşekkürler..
özellikle sen hazırlıyorsan o arkadaşlarla geçen kahvaltı masalarını eminim süperdir :))
öptüüm canım

hurişimm canımcım çok teşekkür ederim,iyiyim saoll :)) öpüldünn

sevgiler
gözde